I. Introductie Termsheet Investeringspropositie
Smart Capital Network (SCN)
iMeer
informatie

Propositie in het kort
Deze investering biedt u de mogelijkheid om op betrokken wijze aandeelhouder te worden in het SCN StartupPLUS Fonds. Dit fonds investeert in gevorderde startups met marktrijpe innovaties die een sterke oplossing bieden voor relevante klantproblemen met een repeterend karakter in grote domeinen die "blijven", zoals reizen, relaties en werken. De fondsportefeuille bevat reeds 3 bedrijven met dit profiel, uit te breiden naar maximaal 5 deelnemingen bij een fondskapitaal van € 10 miljoen. Momenteel is er reeds € 6.7 miljoen geïnvesteerd.

Doel is om tot succesvolle strategische exits te komen binnen 3 tot 5 jaar, dit met behulp van SCN's eigen methode (het zgn. "Value Based entrepreneurship") waarmee de oprichters in hun ondernemers-/investeerdersverleden hoge meercijferige exit-rendements-% behaalden op innovatieve startups. Dit vormt echter geen garantie voor de toekomst.

Investeren in het StartupPLUS Fonds is mogelijk vanaf € 100.000 (excl. 3% emissiekosten). Het verwachte rendement bedraagt >20%* op jaarbasis dat telkens bij een exit wordt uitgekeerd. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van het StartupPLUS Fonds.

Deze samenvatting bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen uitgifte van aandelen, zoals uitgegeven door het StartupPLUS Fonds. Aan de inhoud van deze samenvatting kunnen geen rechten worden ontleend.

Het StartupPLUS Fonds
II. Over deze investering

Aanvangsdatum
Heden

Uitgifte
Aandelen

Valuta

Omvang
10.000.000 waarvan reeds 7.000.000 is geplaatst

Looptijd
3 tot 5 jaar

Uitkeringen
Desinvesteringen, beoogd door strategische verkoop

Minimale deelname
100.000

Onderliggende waarde
Sturende belangen in startups met sterke innovaties en uniek intellectueel eigendom

Wijze van financiering
Eigen vermogen : 100%
Vreemd vermogen : 0%

Inschrijving
Inschrijving dient plaats te vinden via Sheldon Invest. Bij deelname vanaf € 100.000 bedragen de emissiekosten 3%. Bij deelnames vanaf € 250.000 bedragen de emissiekosten 1,5%. Bij deelnames vanaf € 1.000.000 worden er geen emissiekosten in rekening gebracht.

Beheer & Portefeuille
III. Over deze opdrachtgever

Uitgevende instelling
Smart Capital Network (SCN) participeert met het StartupPLUS Fonds in gevorderde startups.

Doel is om met de inzet van kapitaal, versterkt management en een krachtig netwerk tot succesvolle strategische exits te komen binnen 3 tot 5 jaar. De rendementsverwachting is >20%* op jaarbasis.

Ervaren Directie & Raad van Advies
De oprichters van SCN (waaronder de fondsdirectie) hebben in hun ondernemers-/investeerdersverleden over een periode van 18 jaar consequent meercijferige rendementen behaald met innovatieve startups.

Drs. H. (Henk) Ceha (1967)
Fondsdirecteur is drs. Henk Ceha, bedrijfseconoom met bijna 25 jaar ervaring in de ontwikkeling, groei en strategische verkoop van innovatieve startups. Tevens is drs. Henk Ceha actief als columnist voor onder andere participaties.nl (IEX) en venturemedia.nl.

Prof. dr. J. (Jan) Cobbenhagen (1963)
Voorzitter van de Raad van Advies (RvA) is Prof. dr. Jan Cobbenhagen, hoogleraar ondernemerschap aan Maastricht University. Tevens is hij CEO van het venture capital bedrijf van Maastricht University: Maastricht University Holding B.V. en Univenture B.V.

De andere leden van de RvA zijn ervaren succesvolle ondernemers. Alle RvA-leden investeren via SCN B.V. eveneens in dit fonds.

Portefeuille
"Risk comes from not knowing what you are doing". Deze uitspraak van Focus Investor Warren Buffet geldt ook voor investeren in innovatieve startups: Investeer met diepgaande kennis en intensieve aandacht in een beperkt aantal bedrijven, in plaats van "oppervlakkig" te spreiden. De huidige portefeuille bestaat uit een maximum van 5 bedrijven met een fondsomvang van € 10 miljoen. Onderstaand een kort profiel van de drie bestaande deelnemingen:

70% van Mondygo Travel Group B.V. • innovator in de vakantiemarkt •
www.mondygo.nl

Bij Mondygo vind je het aanbod van (bijna) alle websites voor vakanties en losse vakantie-componenten gecombineerd op 1 site, Mondygo.nl, waarop je kunt zoeken, vergelijken, combineren en boeken. Zo stel je op Mondygo.nl dus met 1 druk op de knop je ideale vakantie samen uit al het moois wat er op internet verspreid over honderden sites wordt aangeboden, met de laagste prijsgarantie op de totale boeking. Mondygo maakt een einde aan de online reis- en vakantiejungle en bijbehorende prijsintransparantie.

71% van Wingman Condoms B.V. • innovator in de condoommarkt •
www.wingmancondoms.com

De Wingman, bekend van De Wereld Draait Door, is het nieuwe condoom dat makkelijker en veiliger is aan te brengen, zonder het condoom zelf aan te raken, en natuurlijker voelt. De Wingman won in 2014 de "Oscar voor nieuwe producten", de prestigieuze iF Gold award for product design, terwijl 83% van de gebruikers de Wingman als het beste condoom ooit beoordeelt. Het product is zowel verkrijgbaar in de eigen webshop als in andere winkels in Nederland, zoals grote drogisterijketens en online winkels.

78% van CheapTaxis / YAT B.V. • innovator in de (airport)taxi-markt •
www.cheaptaxis.nl

CheapTaxis.nl is de enige onafhankelijke prijsvergelijker en boekingssite voor betrouwbare vliegveldtaxi’s. CheapTaxis draait op een uniek wereldwijd prijsmonitor- en veilingsysteem, dat haar in staat stelt om onze klanten altijd een lage ritprijs te bieden voor dezelfde kwaliteit. Voor dezelfde kwaliteit. CheapTaxis maakt van de grote markt van vliegveldtaxi’s wereldwijd een markt van "pre-booked" in plaats van bonnefooi, waarop de prijzen transparant worden en gedrukt worden door het veilingmechanisme, in plaats van door illegale formules als UberPop. Voordelen: Geen prijsdiscussie, geen vreemde talen, oftewel "no stress and pay less".

Aanmelding
IV. Aanvullende informatie

U kunt voor deze investering geen informatie meer aanvragen.

Sheldon Invest
V. Over Sheldon Invest

Sheldon Invest is investeringsmakelaar.

Enerzijds verschaffen wij investeerders toegang tot private beleggingsproposities.
Anderzijds verschaffen wij opdrachtgevers toegang tot de kapitaalmarkt. Een rol die momenteel actueler is dan ooit nu banken moeilijk financiering verstrekken.

Als makelaar informeren wij u periodiek via email over deze doorgaans gesloten markt voor particulieren.

Zo stellen wij u in de gelegenheid om kennis te nemen van aantrekkelijke kansen en kunnen u desgewenst begeleiden bij een deelnametraject.

 
VI. Autoriteit Financiële Markten

Sheldon Invest BV is geregistreerd als beleggingsonderneming bij de AFM en heeft een doorlopende vergunning op grond van artikel 2:96 Wft.

 
VII. Risico’s en belangrijke informatie

*Disclaimer
De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Investeren bij wie en in welke vorm dan ook brengt financiële risico’s met zich mee. Beleggers dienen hun aankoopbeslissing uitsluitend te nemen op basis van het Informatiememorandum. U dient zelf te bepalen of deze belegging bij u past. Het Informatiememorandum is verkrijgbaar via Sheldon Invest B.V.

Sheldon Invest maakt gebruik van cookies ter verbetering van uw gebruiksgemak. Meer informatie Accepteer cookies