Waarom zijn vastgoedfondsen zo populair?

Omdat sparen momenteel alleen maar geld kost - negatieve rentes, inflatie en vermogensbelasting - stappen veel Nederlanders over naar beleggen.  Daarbij kiezen nogal al wat beleggers voor vastgoedfondsen. Waarom zijn die zo populair?

Geplaatst op
zondag 24 oktober 2021

1. Geld door winstuitkering
Als je belegt in een vastgoedfonds ben je mede-eigenaar van het beleggingsvastgoed en deel je in de huuropbrengsten. Voor de fondsdeelnemers betekent dit: regelmatig geld op de rekening. Voor deze beleggers een aangename aanvulling op inkomen of pensioen.

2. Meedoen met ontwikkelingen vastgoedmarkt
Het is natuurlijk geen ‘onwrikbaar gegeven’, maar vaak stijgt vastgoed wel in de loop der jaren in waarde. Wanneer je belegt in een vastgoedfonds is dat natuurlijk een mooi extraatje. Als een vastgoedobject in het fonds met winst wordt verkocht, profiteert de belegger mee.

3. Hier is lage rente juist fijn
De lage of zelfs negatieve rente kwam al in de intro ter sprake. Bij vastgoedfondsen is de huidige lage rente juist een voordeel. Omdat bij de aankoop van beleggingsvastgoed er doorgaans ook gewerkt wordt met 50%-60% bankfinanciering. En die financiering is nu door die lage rente extra voordelig. Met als gevolg dat er van de huurinkomsten meer rendement overblijft voor uitkering aan de deelnemers.

4. Inflatiehedge
Als de inflatie - nu een toenemende zorg - stijgt, stijgen de huurprijzen van vastgoed door indexatie simpelweg mee. Daarmee is vastgoed een uitstekende inflatie-‘hedge’.

5. Keuze uit interessante sectoren
Er zijn allerlei vastgoedfondsen, voor ieder wat wils, zou je kunnen zeggen. Zo is supermarktvastgoed als belegging de laatste jaren populair, omdat de supermarktsector goed draait.

« Terug naar het overzicht

Bent u investeerder?

Blijf dan op de hoogte van de nieuwste beleggingen. Eens per maand ontvangt u onze nieuwsbrief.